Monthly Archives: May 2016

Tweede Kamer gaat akkoord met nieuwe huurwet, ondanks woningnood.

In februari heeft De Tweede Kamer de nieuwe wet aangenomen die de doorstroming van de huurmakt zou moeten verbeteren. Deze wet zou scheefwonen in de sociale sector tegen moeten gaan. Dat houd in dat voor mensen met een hoog inkomen hun huur elk jaar met 4 procent stijgt. Door deze wet aan te nemen in plaats van het vergroten van de sociale woningsbouw zal het aantal huishoudens die geen huurwoning kunnen krijgen blijven stijgen.

Met dit beleid word er niet direct gehandeld naar de vraag voor goede en betaalbaar huurwoningen. Er wordt enkel meer geld gewonnen op mensen die zichzelf liever niet rot betalen op een dure huurwoning in de private sector. Verbouw de luxe woningen tot sociale huurwoningen, creeer een grond waar mensen zelf voor hun woning kunnen zorgen en vermijd trage bureaucratie. Want iedereen heeft recht op een betaalbare woning nu! Niet misschien over 10 jaar….

Klik op deze link voor het volledige artikel: http://www.joop.nl/nieuws/kamer-akkoord-met-nieuwe-huurwet-ondanks-oplopend-woningtekort

Kraak spreek uur (KSU)

Heb je hulp nodig bij het kraken in de Zaanstreek? Of wil je bijdragen aan de beweging? Kom naar het Kraakspreekuur van de Zaanstreek!

Elke Dinsdag van 20:00 t/m 21:00.

KSU

 

Welkom bij De Zaanse Kraakbeweging!

De Zaanse Kraakbeweging (ZKB) bestrijdt leegstand en creëert woonruimte waar daar behoefte aan is. Voor veel mensen is het onmogelijk om een woonruimte te vinden omdat er weinig betaalbare opties zijn. Ondertussen staan er heel veel panden leeg waar prima in gewoond kan worden. Door te kraken kunnen wij het probleem van woningnood verkleinen door gebruik te maken van die leegstaande panden.