Tweede Kamer gaat akkoord met nieuwe huurwet, ondanks woningnood.

In februari heeft De Tweede Kamer de nieuwe wet aangenomen die de doorstroming van de huurmakt zou moeten verbeteren. Deze wet zou scheefwonen in de sociale sector tegen moeten gaan. Dat houd in dat voor mensen met een hoog inkomen hun huur elk jaar met 4 procent stijgt. Door deze wet aan te nemen in plaats van het vergroten van de sociale woningsbouw zal het aantal huishoudens die geen huurwoning kunnen krijgen blijven stijgen.

Met dit beleid word er niet direct gehandeld naar de vraag voor goede en betaalbaar huurwoningen. Er wordt enkel meer geld gewonnen op mensen die zichzelf liever niet rot betalen op een dure huurwoning in de private sector. Verbouw de luxe woningen tot sociale huurwoningen, creeer een grond waar mensen zelf voor hun woning kunnen zorgen en vermijd trage bureaucratie. Want iedereen heeft recht op een betaalbare woning nu! Niet misschien over 10 jaar….

Klik op deze link voor het volledige artikel: http://www.joop.nl/nieuws/kamer-akkoord-met-nieuwe-huurwet-ondanks-oplopend-woningtekort

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload