Oud postkantoor gekraakt.

 

20160626_153247

Op zondag 26 juni heeft een groep krakers en ongeveer 25 sympathisanten het oude postkantoor aan de Mahoniehout gekraakt.

Het gebouw is eigendom van Merin BV, welke op grote schaal kantoor- en bedrijfspanden in Nederland verhuurt. Dit gebouw, waar vroeger PostNL gevestigd was, staat sinds haar vertrek (twee├źneenhalf jaar geleden) leeg.

Merin BV en de gemeente zijn met elkaar in contact geweest om iets te realiseren op deze locatie, maar dat blijkt nog niet van de grond te komen.
Het laatste nieuws over het project behelst een plan om het gebouw te slopen en een paar torens neer te zetten met zorgappartementen. Dit dateert uit mei 2014 en heeft nog geen gereed bestemmingsplan of (aangevraagde) vergunningen.

De actie is soepel en rustig verlopen. De politie kwam met vier man terplaatse en heeft na enige tijd verzocht om het pand op leegstand en de aanwezigheid van waardevolle zaken te controleren. Na enig overleg hebben twee agenten met ongeveer acht sympathisanten een inspectieronde gemaakt en zijn daarna vertrokken. Tijdens de actie was er een panic-room aanwezig om tegenkracht te geven aan een eventuele ontruiming.

foto 1

Kraken gaat door, ook in Zaandam!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *